2010. november 30., kedd

'Nevetve néz a holnap elé'

                                                    
Az asszonyok szerepe a Példabeszédek 31,10:31 alapjan konyvet kértem el Simon Enikőtől,mindig is tetszett ez a rész a bibliabol és tegnap a dolgozó nő cimhez értem .Azt tudjuk mindnyájan milyen egy dolgozó nő ,de ami ujat mondott nekem az a lustaság kulömbözö formaja amit megosztok veletek is.


Leplezett lustaság  (a lustasag a következő alarcok mögé bújik)
  •  1.Halogatás vagy időhúzás.Az unalmas vagy fárasztó feladatok halogatása nem más, mint a lustaság egyik formája.A lusta elhalasztja a szántást, mert hideg van -holnap valószinűleg melegebb lesz.Peld.20.4.
  • 2 .Mentségek.Kimentjük magunkat,ha nehéz feladatokat kellene elvégezni.Péld 26.13
  • 3.Rossz a fontossági sorrend.Először a könnyű, kellemes dolgokat intézzük el, és a nehezeket hagyjuk utoljára,ha egyáltalán nekifogunk.Péld.28,19.24,27
  • 4.Időhiány.Soha sincs időnk arra ,amit nem akarunk megcsinalni ,bár sok időt töltünk haszontalan dolgokkal.Péld.18,9.Védekezésünk a következő:'Majd megcsinálom ,ha lesz rá időm'
  • 5 .Képesség hiánya.'Ezeket a feladatokat nem tudom elvégezni.Nincs hozzá képességem!'Akik ezt a mentséget hozzák fel ,általában még mindig azt kutatják melyek az ő ajándékaik.
Hát kivannom ,hogy mi legyünk alkotó tevékenységet folytató asszonyok,és ne essünk a lustaság hálojába.Lassan a hülésből  gyogyulunk ki .Ráhel egyre többett nevet jatszik.
Kivánok mindenkinek 'JO MUNKÁT!'

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése